Vispirms es vēlos pateikties visiem rīdziniekiem, kas balsoja par zaļo ideju. Es vēlos pateikties visiem, kas startēja vēlēšanās Zaļās partijas sarakstā, visiem cilvēkiem, kas ieguldīja savu darbu un sirdi, lai mums izdotos. Paldies!

Neliekuļošu, biju pārliecināts, ka mums izdosies pārvarēt 5% barjeru. Mums nedaudz pietrūka, iespējams manas politiskās pieredzes trūkuma dēļ. Uzņemos visu atbildību par šo vēlēšanu rezultātu.

Tajā pat laikā mēs sasniedzām labāko rezultātu Rīgas domes vēlešanās, kāds zaļajiem jebkad ir bijis.

Tuvākajos mēnešos mums jāapkopo visi spēki un jāpaceļ zaļais karogs vēl nebijušos augstumos. Mums jāpulcē “zaļais karaspēks” ar mērķi uzvarēt 2014.gada Eiropas Parlamenta un, pats svarīgākais, Saeimas vēlēšanās.

Es jau šodien sāku pie tā darbu, kā savu pirmo uzdevumu redzot Zaļās partijas biedru skaita kuplināšanu visā Latvijā. Mums tuvākā gada laikā ir jāpildina partijas biedru rindas līdz 6 000 biedru. Ar patiesiem zaļās idejas atbalstītājiem. Apņemos katru dienu, sākot no šodienas, veltīt šim darbam visu savu laiku un enerģiju. Mēs izveidosiem Zaļās partijas reģionālās nodaļas visā Latvijā. Mēs pacelsim zaļo lietu augstumos, kādos tā vēl nekad nav bijusi, bet sen pelnījusi.

Ar Jūsu visu atbalstu un aktīvu līdzdarbošanos mēs un mūs vienojošā politiskā ideja – zaļā ideja, uzvarēsim nākamajās Saeimas vēlēšanās. Ko mums šoreiz neizdevās sasniegt Rīgā, to mēs ar uzviju atgūsim Latvijā. Jo latviešu tautas saknes ir laukos!

Dr.Guntis Belēvičs