«Tieši šā iemesla pēc. Kad tika atjaunota brīvvalsts un varēja nodarboties, ar ko gribi, domāju, ka reiz iešu politikā, ja piepildīsies trīs nosacījumi: būšu vecs, tātad vieds; būšu impotents, tātad man nevarēs pierakstīt ne meitenes, ne puikas; būšu bagāts, tātad neuzpērkams. Divi no šiem nosacījumiem jau ir piepildījušies,» intervijā izdevumam Sestdiena, jautāts, kāpēc viņš kā turīgs cilvēks vispār ir politikā, stāstījis Zaļās partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Guntis Belēvičs, kurš nešauboties, ka tiks ievēlēts.

To, kuri no viņa minētajiem nosacījumiem esot piepildījušies, gan viņš neesot atklājis.

«Politikā eju mazmeitiņas Emmas dēļ. Meita Laura ar vīru Āronu strādā Ķīnā par arhitektiem. Mēs, protams, varam lepoties ar saviem bērniem, kas gūst panākumus pasaulē atbilstoši izglītībai, bet tas lepnums ir ar asaru acīs – ja mazbērnu redzi tikai Skype, tās ir štruntīgas vecumdienas. Gribu viņus dabūt atpakaļ,» viņš turpinājis.

«Teicāt, ka esmu turīgs. Tā ir absolūta patiesība,» viņš uzsvēris.

«Ar sievu Viju esam izskolojuši bērnus (dēls Artūrs, kuram 30 gadu, ir vienīgais ārzemēs – Vācijā – studējošais Latvijas farmaceits). Bērni ir ekonomiski patstāvīgi, mums par viņiem vairs nav jāgādā. Mums viss jau ir,» skaidrojis G. Belēvičs.

«Man nav mērķa būt par bagātāko cilvēku Kokneses Atradzes kapos. Ja man rītu tur būtu jāgulstas, es jau būtu tur bagātākais. Ko gribēt cilvēkam, kuram viss ir? Lai visa ir vēl vairāk? Man tikai vienas lietas pietrūkst: lai meita ar ģimeni atgriežas un lai Artūrs ar sievu Ļenu un bērniem, kas viņiem būs, nepamet Latviju,» sacījis Rīgas mēra amata kandidāts.

«Man ir 55 gadi, es savā mūžā esmu vairākas reizes mainījis nodarbes – bijis zinātnieks, uzņēmējs, šobrīd faktiski esmu savus uzņēmumus nodevis bērniem. Līdz saraksta iesniegšanai nolikšu visus amatus šajos uzņēmumos,» viņš atklājis Sestdienai.

Avots: db.lv, 2013. gada 12. aprīlis