Jūsu vīzija par Rīgu 2017.gadā?

2017.gadā Rīgā dzīvos vismaz septiņi simti piecdesmit tūkstoši rīdzinieku. Daudzi būs atgriezušies no darba svešumā un strādās Rīgas un Latvijas uzņēmumos, būs dzimuši daudz jaunu rīdzinieku.

Tā tas būs, jo:

Bērnudārzi gaidīs rindā uz bērnu, nevis otrādi. Rīgas skolās no pirmās līdz pēdējai klasei bērni saņems no Latvijas zemnieku bioloģiski audzētiem produktiem svaigi gatavotas bezmaksas pusdienas. Un bērnudārza bērni – visas trīs ēdienreizes.

Rīga, līdzīgi kā Barselona, būs pieejama visai sabiedrībai. Rīga būs pieejama māmiņām ar bērnu ratiņiem, senioriem un cilvēkiem ar invaliditāti.

Rīgā būs attīstīta mazdārziņu kustība, piešķirot rīdziniekiem lietošanā Rīgas domei piederošu zemi. Tās ir fiziskas aktivitātes, svaigs gaiss un pašu audzēta pārtika.

Rīgā būs tīrs gaiss. Ziemā uz Rīgas ielām un ietvēm vairs nekaisīs smiltis un sāli.

Rīga būs sakopta. Grausti būs nojaukti, nepabeigtā būvniecība būs pabeigta, iekšpagalmi sakopti.

Sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas visiem rīdziniekiem. Rīgas sabiedriskā transporta sistēmā būs integrēti elektrovilcieni. Būs jaunas tramvaja līnijas uz Purvciemu un Pļavniekiem.

Rīga būs kļuvusi par velosipēdistu pilsētu. Uz visām brauktuvēm, kur tas iespējams, tiks izveidotas velojoslas. Rīgas dome būs izveidojusi virkni drošu velonovietņu.

Rīgā Dziesmusvētki būs katru gadu! Starp Vispārējiem un skolēnu dziesmu un deju svētkiem tiks rīkoti Rīgas dziesmu svētki.

Rīga būs studentu pilsēta. Rīga ļaus studentiem justies gaidītiem un aprūpētiem. Bezmaksas WiFi būs visur, kur ikdienā uzturas studējošā jaunatne. Gan sabiedriskajā transportā, gan Rīgas parku zālienos.

Rīga uzņēmēju apkalpošanas ziņā būs visefektīvākā pilsēta reģionā. Piesaistītās investīcijas būs tādas, kas pievienos vērtību Rīgai. Visu, ko varēsim, ražosim Rīgā. Visu, ko pirksim, pirksim Rīgā ražotu. Ja Rīgā to neražos, pirksim Latvijā ražotu. Ēku siltināšanai paredzētos materiālus ražosim Rīgā. No ekoloģiskiem materiāliem. Fasādes krāsas, arī siltumu saglabājošas, ražosim Rīgā. Ražosim liftus Rīgā. Tramvajus komplektēsim Rīgā, autobusus nomāsim Jelgavā. Bioloģiski audzētu pārtiku bērnudārziem, skolām, pansionātiem un slimnīcām iepirksim no Latvijas zemniekiem.

Rīgā būs sava pašvaldības banka, kas atbalstīs savus uzņēmējus.

Kas vienos rīdziniekus pēc četriem gadiem, neatkarīgi no tautības un politiskās pārliecības?

Vienos apziņa, ka visiem rīdziniekiem vienādi rūp savu bērnu, savu vecāku un savas pilsētas nākotne. Vienos sapratne, ka otrais pasaules karš ir beidzies.

Kas ir Rīgas lielākā vērtība?

Tās cilvēki, vēsture un ģeogrāfiskā atrašanās vieta.

Raksturojat sava vēlētāja prototipu? Kāds viņš ir?

Mani vēlētāji ir visi, kas sirdī un darbos ir zaļi.

Jūsu konkurentu stiprās un vājās puses?

Nils Ušakovs ir labākais sabiedrisko attiecību speciālists no kandidātiem uz mēra amatu, bet ir nekompetents saimnieciskos jautājumos un pilsētas finansēs. Nils Ušakovs nav izturējis pārbaudījumu ar rīdzinieku naudu.

Un viens praktisks jautājums: Cik tiltu pār Daugavu būs 2017.gadā?

Joprojām pieci.

Avots: apollo.lv, 31.05.2013