Šovasar notikušo pašvaldību vēlēšanu Rīgas mēra amata kandidāts no Latvijas Zaļās partijas Guntis Belēvičs vakar mikroblogošanas vietnē “Twitter” ziņoja par acīmredzamā alkohola reibumā esošu Valsts policijas (VP) ekipāžu Pārdaugavā, taču šī informācija neapstiprinājās.

Kā novēroja aģentūra LETA, Belēvičs vakar vakarā Rīgā, Jelgavas ielā, bija nofotografējis kādu trafarētu policijas automašīnu, ievietojis fotogrāfiju tviterī un klāt pierakstījis: “Policijas auto EC 4428 ekipāža (šobrīd atrodas Rīgā, Jelgavas ielā) atrodas acīmredzamā alkohola reibumā. Vai kāds to var pārbaudīt?”

VP Rīgas reģiona pārvalde (RRP) tviterī ziņoja, ka uz notikuma vietu ir nosūtīti policisti, kuri pārbaudīs šo informāciju. Vēlāk policija ziņoja, ka bažas par iereibušajiem likumsargiem nav apstiprinājušās.

“Pēc Jūsu ziņojuma uzreiz tika informēta vadība un uz notikuma vietu tika nosūtīta policijas ekipāža, kura pārbaudīja Jūsu sniegto informāciju – abiem darbiniekiem, par kuriem Jūs ziņojāt, tika veikta ekspertīze un viņu izelpā alkohols netika konstatēts. Līdz ar to Jūsu bažas izrādījās nepamatotas,” vietnē “TwitLonger” rakstīja policija.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka policijas ekipāža, par kuru Belēvičs sūdzējās, pirms tam bija apturējusi viņa paša vadīto automašīnu par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

VP RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA uzsvēra, – lai arī alkohola koncentrācija policistu izelpā netika konstatēta, šo gadījumu drošības labad vēlreiz pārbaudīs policijas Iekšējās drošības birojs.

Vienlaikus Sadovksis atzīmēja, ka gadījumos, kad rodas aizdomas, ka policijas darbinieks darba laikā atrodas alkohola reibumā, iedzīvotājiem ir jāzvana uz diennakts policijas tālruni 110 un jāziņo par šo situāciju. Tādā veidā iespējams operatīvi reaģēt un konstatēt, vai policijas darbinieki patiešām ir pārkāpuši likumu.

Konkrētajā gadījumā uz Belēviča sūdzību tviterī policija varēja operatīvi noreaģēt vien veiksmīgas sagadīšanās dēļ.

Publicēts: 28.08.2013 http://www.leta.lv/news/latvia/