Guntis Belēvičs, kurš Latvijas Zaļās partijas Rīgas mēra amata kandidāts, pēc tam, kad tika sodīts par ātruma pārsniegšanu, izmantoja sociālo tīklu «Twitter», lai apsūdzētu ceļu policistus par atrašanos alkohola reibumā, liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Belēvičs pie policijas vērsās otrdien plkst.17.30, ziņojot, ka kāda policijas ekipāža Jelgavas ielā ir acīmredzamā alkohola reibumā.

Pēc informācijas saņemšanas uzreiz tika informēta vadība un uz notikuma vietu nosūtīta policijas ekipāža, kas pārbaudīja sniegtās ziņas – abiem darbiniekiem, par kuriem tika ziņots, tika veikta ekspertīze, un viņu izelpā alkohols netika konstatēts.

Līdz ar to informācija par to, ka policijas ekipāža būtu bijusi reibumā, neapstiprinājās.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai BNS informāciju, ka Belēvičs otrdien būtu sodīts par ātruma pārsniegšanu, neapstiprināja.

Vienlaikus Sadovskis norādīja, ka gadījumos, ja rodas aizdomas, ka policijas darbinieks darba laikā atrodas alkohola reibumā, ir jāzvana pa diennakts policijas tālruni 110 un jāziņo par šo situāciju. Tādā veidā iespējams operatīvi reaģēt un konstatēt, vai policijas darbinieki patiešām ir pārkāpuši likumu.

Lai gan alkohola reibums netika konstatēts, Sadovskis pavēstīja, ka Rīgas reģiona pārvaldes Iekšējās izmeklēšanas birojs izskatīs šo gadījumu.

Publicēts: http://www.apollo.lv/zinas/