Latvijas Zaļās partijas Rīgas mēra amata kandidāts Guntis Belēvičs, kurš savu izvēli pašvaldību vēlēšanās šorīt izdarīja Rīgas Kongresu nama 142.vēlešānu iecirknī, aicina visus vēlētājus šajā skaistajā dienā dotie balsot par savu izvēlēto partiju.

Belēvičs, kurš vēlēt bija ieradies plkst.8, sacīja, ka pašvaldību vēlēšanas Starptautiskajā Bērnu tiesību aizsardzības dienā nav nejaušība, jo mūsu nākotne ir bērni, tādēļ mums ir jādomā par bērniem un ir jādodas uz vēlēšanām.

Rīgas mēra amata kandidāts balsošanas kabīnē pavadīja diezgan ilgu laiku, un, kā viņš viņš atzina, tas tādēļ, ka daudziem licis plusiņus, gan neatklājot, kuriem.

“Liku daudzus plusiņu, bet ne visiem. Mans ieteikums šajā skaistajā dienā ir doties uz vēlēšanām un nobalsot. Katram ir savas politiskās simpātijas, un cilvēks var pieņemt lēmumu arī pa ceļam uz vēlēšanu iecirkni. Pats svarīgākais ir atnākt,” akcentēja Belēvičs.

Kā novēroja , pirmajā rīta stundā Rīgas centrā vēlēšanu iecirkņos nebija manāma liela vēlētāju aktivitāte. Pirmajā pusstundā Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā ierīkotajā 5.vēlēšanu iecirknī bija ieradušies vien pāris vēlētāju, un, kā pauda vēlēšanu iecirkņa vadītāja Agra Ozoliņa, lielāka aktivitāte gaidāma ap plkst.9 un vakara pusē, taču šajā vēlēšanu iecirknī aktīvi vēlētāji bijuši iepriekšējās dienas, un brīžiem veidojušās pat rindas.

Jau ziņots, ka šorīt plkst.7 visā Latvijas teritorijā durvis vēra 950 balsošanas iecirkņi pašvaldību vēlēšanām, kuros varēs balsot līdz plkst.22.

Tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās ir balsstiesīgajiem Latvijas un Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem, sākot no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos pašvaldību vēlēšanās Latvijā, ES pilsonim jābūt reģistrētam Latvijas Iedzīvotāju reģistrā. Vēlētāju skaits valstī uz 22.maiju bija 1 491 987.
Vēlēšanas notiek 119 vēlēšanu apgabalos, kuru robežas atbilst deviņu republikas pilsētu un 110 novadu robežām, liecina Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Balsotāji vēlēšanu zīmē var ar “+” atzīmēt kandidātus, kurus īpaši atbalsta, izsvītrot kandidātus, kurus neatbalsta, vai arī neizdarīt nekādas atzīmes.
CVK nodrošinās ziņu par vēlētāju aktivitāti un vēlēšanu rezultātiem pieejamību tīmekļa vietnē “www.pv2013.cvk.lv”