Uzņēmējs Guntis Belēvičs būs gatavs startēt arī Saeimas vēlēšanās, ja partija aicinās; viņš domā, ka partijās būtu jāstājas visiem, kam rūp Latvijas nākotne, un tām jākļūst daudzskaitlīgām.
Belēvičs nepārdzīvo, ka ar savu partiju Rīgas Domē netika; viņš jau tagad cer uz deputāta krēslu Saeimā.


Zaļās partijas līderis Rīgā, kura sarakstam gan neizdevās galvaspilsētā pārvarēt piecu procentu barjeru un iegūt kādu no mandātiem, teica, ka viņam esot visnopietnākie nolūki turpināt darboties un, ja partija teiks, ka viņš būtu derīgs ar savu līdzdarbošanos tuvākajās parlamenta vēlēšanās, Belēvičs startēs.

“Es uzskatu, ka katram cilvēkam, kas Latvijā spēj būt sabiedriski aktīvs, vajadzētu vismaz iestāties kādā no politiskajām partijām, nav ko gausties ne par ko, vajag iet un pašam darboties. Es gribēju sākt ar pašvaldību vēlēšanām, jo tā būtu bijusi ļoti laba skola. Tas, ka man ar pirmo piegājienu neizdevās, tas nenozīmē, ka es neturpināšanu. Es esmu gargabala skrējējs,” teica Belēvičs.

Pretēji Zaļo un zemnieku savienības līderim Augustam Brigmanim, Belēvičs domā, ka lēmums zaļajiem startēt ar atsevišķu sarakstu Rīgā, nevis kopā ar zemniekiem, bija pareizs. “Sasummēt kopā un teikt, ka rezultāts būtu bijis labāks, domāju, ka tāda aritmētika nedarbojas. (..) Domāju, ka šis lēmums bija pareizs,” viņš teica.

Viņš arī uzskata, ka cilvēkiem, kam rūp Latvijas nākotne, būtu jāstājas jau kādā no esošām politiskajām partijām. Vienmēr esot kārdinājums izveidot jaunu partiju, tomēr, viņaprāt, daudz pareizāks ceļš ir stāties jau esošās partijās.

Avots: kasjauns.lv