Gaidot pašvaldību vēlēšanas, portāls Diena.lv piedāvā rubriku – Atbild Rīgas mēra amata kanditāti. Katru nedēļu lasītājiem būs iespēja uzzināt visu Rīgas mēru amata kandidātu atbildes uz vairākiem būtiskiem jautājumiem.

 Vai jāievieš īpašs rajons prostitūtām?

Inga Atnāne (Reformu partija): “Par šo jautājumu pašvaldība nevar pieņemt lēmumu jau gadu garumā un pastāv atšķirīgi viedokļi par šāda soļa nepieciešamību. Ir skaidrs, ka jāveicina prostitūcijas pieprasījuma un piedāvājuma mazināšana, ir stingri jāvēršas pret civēku tirdzniecību un mazgadīgo iesaistīšanu. Tieslietu ministrija pašlaik aktīvi strādā pie šī jautājuma, ir izveidota darba grupa, kurā būtu lietderīgi piedalīties arī pašvaldības pārstāvjiem.”

Atbild Mareks Zeltiņš (Vienoti Latvijai): “Nē.”

Atbild Sarmīte Ēlerte (Vienotība):
“Nē. Bet Vecrīga gan ir jāatbrīvo no šī pakalpojuma, kā arī no dažādajiem erotiskajiem klubiem.”

Nils Ušakovs (Saskaņas centrs): “Noteikti nē.”

Guntis Belēvičs (Latvijas Zaļā partija): “Prostitūcijas sociālā sakne ir nabadzība. Reklamēt šo nodarbi, iemūžinot to noteiktā Rīgas pilsētas daļā, samazinot tā iemītnieku īpašumu vērtību, mēs nevēlamies. Taču, ja ir kāda īpaši stimulējama pašvaldība Pierīgā, kas redz šādu attīstības scenāriju, mēs kopā ar valsti to varētu atbalstīt. Tai pat laikā Rīgā jābūt skaidriem noteikumiem, ka ar to nedrīkst nodarboties tuvu skolām, bērnudārziem, sabiedriskām vietām un tml.

Atbild Baiba Broka (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK): “Nē. Es esmu pret prostitūciju jebkādā tās paveidā.”

Atbild Armands Krauze (Latvijas zemnieku savienība): “Nē, bet ir jāpilnveido regulējums par intīmpakalpojumu pieejamību.”

Avots: diena.lv, 15.05.2013