Gaidot pašvaldību vēlēšanas, portāls Diena.lv piedāvā rubriku – Atbild Rīgas mēra amata kanditāti. Katru nedēļu lasītājiem būs iespēja uzzināt visu Rīgas mēru amata kandidātu atbildes uz vairākiem būtiskiem jautājumiem.

Vai būtu jāierīko atsevišķas peldvietas suņiem?

Atbild Sarmīte Ēlerte (Vienotība): “Jā, Rīgas ūdensmalas ir neizmantotas, nav labiekārtotas. Līdzīgi kā citās pasaules pilsētās, ir jānosaka vietas, kuras var izmantot suņu peldināšanai. Bez tam, Rīgā ir tikai 2 suņu pastaigu laukumi, tādiem ir jābūt gandrīz katrā apkaimē. Bet suņu īpašniekiem, dodoties pastaigā, jāatceras paņemt līdzi plastmasas maisiņus.”

Atbild Nils Ušakovs (Saskaņas centrs): “Sakumā sakārtosim pludmales cilvēkiem.”

Atbild Mareks Zeltiņš (Vienoti Latvijai): “Atsevišķu peldvietu ierīkošana suņiem būtu atbalstāma, taču tā nedrīkstētu būt publisko peldvietu tuvumā.”

Atbild Inga Antāne (Reformu partija): “Par dzīvniekiem pilsētā ir jārūpējas, bet prioritāte būs cilvēki. Vispirms sakārtosim visas publiskās peldvietas, un tad gādāsim par suņu peldēm.”

Atbild Guntis Belēvics (Latvijas zaļā partija): “Ir jābūt vietām, kur drīkst izpeldināt suni. Pludmalēs un peldvietās būs norādes, vai var peldināt dzīvniekus, vai nē.”

Atbild Baiba Broka (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK): “Oficiālajās peldvietās suņus peldināt nedrīkst. Bet, mūsuprāt, svarīgāk ir izveidot suņu pastaigu laukumus katrā apkaimē.”

Atbild Armands Krauze (Latvijas zemnieku savienība): “Jāturpina esošos peldvietu labiekārtošana.  Bet attiecībā uz suņiem  prioritāte ir jaunu pastaigu laukumu izveidošana. ”

Avots: diena.lv, 20.05.2013