Kad tiks pabeigti joprojām neizbūvētie veloceliņu savienojumi? Vai, remontējot Salu tiltu, kad nav pabeigta Dienvidu tilta būvniecība, neradīsies milzīgi sastrēgumi?
Latvijas Zemnieku savienība
Armands Krauze

Atbild Armands Krauze:

Nepabeigtie veloceliņi tiks pabeigti pēc iespējas īsākā laikā ieviešot citās ES galvaspilsētās izmantotos ekonomiskos risinājumus.

Remontējot Salu tiltu sastrēgumi ir neizbēgami un par Dienvidu tilta būvniecības kavēšanos ir atbildīga esošā Rīgas domei.

"Saskaņas centram"-"Gods kalpot Rīgai"
Nils Ušakovs

Atbild Nils Ušakovs:

Šogad turpinās veloceliņu Centrs – Dārziņi, Vecmīlgrāvis – Vecāķi un Vanšu tilts – Māras dīķis (Zaļais veloceliņš) būvniecība. Nākamajā sasaukumā plānots uzbūvēt lielus veloceliņus virzienā Imanta – Vakarbuļļi un Centrs – Ziepniekkalns. Vienlaikus plānots sākt iezīmēt veloceliņus uz visām galvenajām ielām mikrorajonos. Tāpat veloceliņi tiks iezīmēti uz atsevišķām ielām pilsētas centrā, kur to ļauj drošības apsvērumi.

Dienvidu tilta 3. kārtas būvniecību plānots pabeigt līdz šī gada novembrim. Tieši tāpēc Salu tilta pilna rekonstrukcija sāksies 2014. gadā. Šogad tiks asfaltēts satiksmes pārvads pār Bieķengrāvi un rekonstruēts Ulmaņa gatves pārvads. Protams, jebkuru apjomīgu satiksmes infrastruktūras objektu būvniecības vai rekonstrukcijas laikā autovadītājiem jārēķinās ar zināmām neērtībām, taču pašvaldība šos darbus plāno, lai satiksmes problēmas būtu pēc iespējas mazākas.

Vienotība
Sarmīte Ēlerte

Atbild Sarmīte Ēlerte:

Vienotības programma paredz jaunus veloceliņus un to savienojumus 50 km garumā. Dienvidu tilta trešā kārta ir jāpabeidz plānotajā laikā, t.i. 2013.gadā. Diemžēl, SC neprasmīgās darbības rezultātā, jau tā pārāk ilgi šis ‘’zelta tilts’’ netiek pilnvērtīgi izmantots. 2014. gadā jāsāk remontēt Salu tilta, kas SC tuvredzīgās politikas dēļ ir katastrofālā stāvoklī.

Apvienība Tēvzemei un Brīvībai/LNNK
Baiba Broka

Atbild Baiba Broka:

Līdz 2013.gada rudenim mēs pabeigsim veloceliņu izbūvi maršrutos “Vecmīlgrāvis – Vecāķi”, “Centrs – Torņakalns-Ziepniekkalns”, “Centrs-Dārziņi”. Līdz 2014. gada vasarai mēs attīstīsim plašu veloceliņu tīklu centrā dažādos virzienos, vienlaikus nodrošinot arī drošu velostāvvietu izbūvi, izsludinot konkursus Latvijas māksliniekiem par šo velostāvvietu dizaina risinājumiem.

Par tiltiem. Kā zināms, pašreizējā Rīgas domes vadība tuvākajā laikā nebūs spējīga pabeigt Dienvidu tiltu būvniecību pilnā apjomā. Bet Salu tilts ir katastrofālā stāvoklī un jāremontē nekavējoties. Mēs sāksim Salu tilta remontu jau šogad. Salu tilta pilnīga aizslēgšana ir nepieļaujama. Tas ir jādara – remontējot pa joslām, Salu tiltu pilnībā neslēdzot un nodrošinot satiksmes plūsmas nepārtrauktību.Vienlaikus mēs izveidosim lielu publisko autostāvvietu Pārdaugavā, Bāriņu un Hermaņa ielu rajonā, tādējādi atslogojot Rīgas centru un tiltus no automašīnām.

Reformu Partija
Inga Antāne

Atbild Inga Antāne:

Par Salu tilta katastrofālo stāvokli speciālisti ir pauduši satraukumu jau sen. Tāpēc šajā gadījumā nevar būt runas par vilcināšanos. Cilvēku drošība ir primāra, lai arī autobraucējiem būs jāpiecieš zināmas neērtības.

Veloceliņu savienojumi, kā arī citi veloinfrastruktūras uzlabojumi: esošo celiņu uzturēšana un marķējums, nolīdzinātas apmales, norādes, velonovietnes ir nepieciešami, lai turpinātu popularizēt velokustību un padarīt Rīgu par velobraucējiem draudzīgu pilsētu. Nākamo divu gadu laikā ir iespējams savienot esošos veloceliņus un sākt projektēt jaunus.

Latvijas Zaļā Partija
Guntis Belēvičs

Atbild Guntis Belēvičs:

Veloceliņa izveidošanai nav jābūt varoņdarbam par miljonu. Tos var izveidot piecreiz vairāk par desmitreiz mazāku cenu. Primāri jāveido velo joslas, kuras ir lētākas izbūvē un uzturēšanā. Tā kā Dienvidu tilta trešo kārtu tiek plānots pabeigt tikai rudenī, tad zināmas neērtības tas radīs. Tāpēc jāveicina sabiedriskā transporta izmantošana, to padarot par bezmaksas. Sākot ar elektrotransportu.

Avots: nra.lv, 24.04.2013