Rīga, 26.apr., LETA. “Saskaņas centra” (SC) Rīgas vēlēšanu saraksta līderim, pilsētas mēram Nilam Ušakovam “zaļo” idejas patīk, taču Latvijas Zaļās partijas (LZP) līderis Rīgas domes vēlēšanām Guntis Belēvičs viņam šķiet dīvains.

Ušakovs intervijā “Neatkarīgajai” sacījis, ka viņu LZP iekļūšana Rīgas domē nepārsteigšot. Politikas kuluāros izskan, ka SC un LZP saistot kopīgi plāni gadījumam, ja Ušakova vadītajam sarakstam vienam pašam pietrūkst balsu Rīgas mēra posteņa saglabāšanai.

Vaicāts, kādas viņš redz sadarbības iespējas ar LZP, Ušakovs apgalvojis, ka patlaban SC neesot “plāna B”. “Mums ir plāns A, kurš paredz, ka ejam pie rīdziniekiem ar aicinājumu pagarināt mums mandātu un ļaut pabeigt iesāktos darbus,” sacījis politiķis.

“Tīri cilvēciski” Ušakovam zaļo idejas patīkot: “Ja ir laiks un laika apstākļi atļauj, tad man patīk pārvietoties ar velosipēdu, un to daru pietiekami bieži. Ja ir iespēja, tad izvēlos vietējo produkciju, un tas viss man ir pieņemami.”

Tomēr Belēvičs Ušakovam šķiet dīvains kandidāts. “Atceros viņu pirms diviem gadiem, kad viņš bija apvienībā “Par labu Latviju” un viņu no turienes padzina. Vajadzēja stipri piepūlēties, lai kādu padzītu no PLL. Viņš sastāstīja medijiem, ka vidējai izglītībai ir jābūt par maksu. Cilvēkiem ir tiesības domāt, ka par skolu ir jāmaksā. Tas var patikt, var nepatikt. Tagad viņš stāsta, ka visas skolas nodrošināšot ar brīvpusdienām. Tad tomēr vajag pozicionēties – esi liberālis, kurš par savu liberālismu ir padzīts no PLL, vai arī esi pilnīgs konjunktūrists, kurš šodien ir zaļš, vakar biji pie PLL, parīt būsi vēl nezin pie kā. Arī šeit ir grūti saprast, ko ar tādu kungu darīt,” skaidrojis politiķis.

“Mums nav ilūziju par to, kas notiek un var notikt ar labējo partiju koalīciju. Ņemot vērā viņu darbošanās stilu, mums nav nekādas vēlmes ar viņiem sēdēt pie viena galda un sadarboties. Neredzu iespējas kaut ko darīt kopā ar “Vienotību” vairāku apsvērumu dēļ,” citas sadarbības iespējas nākamajā pašvaldības sasaukumā izslēdzis Ušakovs.

Publicēta: 26.04.2013 08:20