Atbild Rīgas mēra amata kandidāti: Pirmie 3 darbi, kurus veiksiet kā Rīgas mērs?

Autors: Diena.lv. 2013. gada 2. aprīlis 09:17

Gaidot pašvaldību vēlēšanas, portāls Diena.lv piedāvā jaunu rubriku – Atbild Rīgas mēra amata kanditāti. Katru nedēļu lasītājiem būs iespēja uzzināt visu Rīgas mēru amata kandidātu atbildes uz vairākiem būtiskiem jautājumiem.

Pirmie trīs darbi, kurus Jūs paveiksiet kā Rīgas mērs?

Atbild Armands Krauze: “Komunālo jautājumu risināšana, novēršot esošās sistēmas trūkumus, un sniegt rīdziniekiem palīdzību gan namu uzturēšanā, gan renovēšanā un siltināšanā, gan birokrātisko procedūru pārvarēšanā. Ceļu un iekšpagalmu infrastruktūras sakārtošana. Rindu mazināšana pirmsskolas iestādēs.”

Atbild Baiba Broka (Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK):”Nekavējoties jāuzsāk ielu remonti un jāievieš veikto darbu kvalitātes kontrole,
Atjaunosim Pretkorupcijas komisiju un Investīciju un uzņēmējdarbības konsultatīvo padomi.
Lai Rīgas dome jau nākamā sezonā varētu ietekmēt siltumenerģijas tarifu apkurei, nekavējoties sāksim sarunas ar valdību par valstij piederošo kapitāldaļu pārņemšanu Rīgas domes īpašumā. Pieņemt Rīgas enerģētikas programmu, kas ietver kompleksu plānu ēku energoefektivitātes nodrošināšanai.”

Atbild Guntis Belēvičs (Latvijas Zaļā partija): “Izstrādāsim Rīgas kā Eiropas zaļākās galvaspilsētas vīziju.Mainīsim deputātu atbildību rīdzinieku priekšā. Blakus kopējiem jautājumiem, kuru lemšanā piedalās deputāti, katrs koalīcijas deputāts būs atbildīgs par vismaz divām (no 58) Rīgas apkaimēm. Par savas dzīves vietas apkaimi un vistālāko apkaimi no savas dzīves vietas Rīgā. Aicināsim arī opozīciju rīkoties līdzīgi, izveidojot “ēnu kabinetu”. Tad katrs rīdzinieks pazīs savas apkaimes deputātus un varēs vērtēt viņu paveikto. Visu domes darbinieku darba līgumu vadlīnijās tiks ierakstīts princips – “nepērc svešu; ja pirki, tad nepārmaksā; ja pārmaksāji, tad nebrīnies”. Rīkosim apmācības domes darbiniekiem par to, ka Rīgas uzņēmēji ir tie, kas maksā nodokļus un veido Rīgas budžetu”

Atbild Inga Antāne (Reformu partija): “Audits pašvaldības uzņēmumos; apsekošu Rīgas skolas un bērnudārzus; tikšanās ar Rīgas satiksmes kolektīvu.”

Atbild Nils Ušakovs (Saskaņas centrs): “Turpināšu visus iesāktos darbus.”

Atbild Sarmīte Ēlerte (Vienotība): “Brīvbiļetes (vai tā saucamās nulles biļetes) sabiedriskajā transportā Dziesmu un deju svētku dalībniekiem. Uzreiz pēc Dziesmu svētkiem – uzsākt Mežaparka estrādes sakārtošanu, lai vismaz uz Latvijas simtgadi tā nebūtu tik nožēlojamā stāvoklī, kādā to nolaiduši Rīgas kungi.

Mūžīgo bedru lāpītāju vietā konkursa kārtībā izvēlēti Rīgas ielu un pagalmu remontdarbu veicēji, kas uzņemas atbildību par kvalitāti un nodrošina ilgtermiņu.

Audits visās pašvaldības kapitālsabiedrībās, atlaisti nekompetentie Saskaņas centra/GKR ielikteņi. L. Loginova vietā Rīgas brīvostas pārvaldnieks, kas nodrošina ostas labu pārvaldību.”

Avots: diena.lv