Paula Stradiņa balvas laureāts G. Belēvičs (C) mvm.lv

Šā gada 17.janvārī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā tika nosaukts Paula Stradiņa balvas laureāts. Tradicionāli balvas laureāts, tiek paziņots profesora Paula Stradiņa dzimšanas dienā – 17.janvārī. Šogad balvu par ieguldījumu medicīnas vēstures izpētē un vēsturisko tradīciju kopšanu piešķir Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs.

Balva par pētījumiem Latvijas farmācijas vēsturē, medicīnas kultūrvēsturisko tradīciju atjaunošanu un mecenātismu šogad piešķirta bioloģijas doktoram un farmaceitam Guntim Belēvičam.

Guntis Belēvičs veicis nozīmīgu ieguldījumu Latvijas farmācijas vēstures izpētē – nacionālajā krājumā nodoti apkopotie aptieku vēstures manuskripti – katalogi no aptieku veidošanās sākumiem 1357.gada līdz 2002.gadam. Tāpat Belēvičs ir atjaunojis Latvijas Sarkanā Krusta apbalvojumu komplektu – Goda Krustu; Goda Zīmi; Atzinības Zīmi; Goda Žetonu. Šo savu privātkolekcijas daļu Belēvičs ir nodevis Medicīnas vēstures muzeja krājumā. Plašai sabiedrības daļai Guntis Belēvičs ir zināms, kā kultūras un mākslas mecenāts, vēsturisko un zinātnisko tradīciju kopējs, uzņēmējs.

Paula Stradiņa balvu Guntim Belēvičam pasniegs šā gada 11.aprīlī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā.

Paula Stradiņa balvu par izciliem pētījumiem medicīnas vēsturē vai ievērojamu veikumu praktiskajā medicīnā piešķir Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs un Latvijas Zinātņu akadēmija kopš 1983. gada. Balva ir dibināta par godu izcilajam ķirurgam, onkologam, slimnīcas, muzeja un medicīnas māsu skolas dibinātājam, Medicīnas fakultātes docētājam, profesoram Paulam Stradiņam.

Pārpublicēts no mvm.lv