Arterritory.com
20/03/2012

Ar nepacietību tiek gaidīta mākslinieku ziedoto darbu labdarības izsole Likteņdārzam, kura jau šovakar, 20. martā, norisināsies Latvijas Nacionālās operas telpās.

Iegādei tiks piedāvāti vairāk nekā 90 mākslasdarbi, kurus labdarības izsolei ziedojuši mākslinieki, vai arī tie saņemti kā Likteņdārza atbalstītāju dāvinājums. Šī būs jau otrā Kokneses fonda rīkotā izsole Likteņdārzam, jo tieši pirms gada akcijā “Top Latvijas Likteņdārzs!” piedzīvojām projekta pirmo cēlienu.

Pērn izsoli ievadīja izcilā latviešu pianista Vestarda Šimkus koncerts, bet šogad apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt labdarības koncertu “Latviešu mūzikas dārzs”, kurā skanēs Jāņa Mediņa un Artura Maskata skaņdarbi. Pēc koncerta sekos izsole, kuru vadīs Guntis Belēvičs, Kokneses fonda padomes loceklis un viens no zināmākajiem Latvijas mākslas kolekcionāriem.

Nosolīto mākslas darbu ziedošanas process šogad balstīts uz abpusēju sadarbību starp mākslinieku un prircēju. Kā minēts izsoles katalogā, “autori, kuru darbi tiek izsolīti, ziedo Likteņdārzam 50% no to sākuma cenas. Summa, kas izsolē tiks nosolīta virs sākuma cenas, ir pircēja ziedojums Likteņdārzam. Dāvinātie darbi ir to dāvinātāju 100% ziedojums Likteņdārzam.” Ja pērn labdarības izsolē izdevās saziedot 10’000 latu, tad šogad organizatoru mērķis ir krietni ambiciozāks – no izsolītajiem mākslas darbiem iecerēts iegūt 100’000 latu.

Kā minēts Likteņdārza mājas lapā “Fonds ir iecerējis šādus pasākumus martā rīkot katru gadu – līdz pat 2018. gadam – ar mērķi radīt to par vienu no nozīmīgākajiem Latvijas notikumiem mākslā un kultūrā, uzaicinot uzstāties Latvijā un ārzemēs atzītus latviešu mūziķus, kā arī aicinot piedalīties izsolē izcilākos Latvijas un nākotnē – arī ārzemju – māksliniekus.”

96 mākslas darbus Likteņdārza atbalstam šogad atvēlējuši 86 mākslinieki, to vidū – Džemma Skulme, Ilze Avotiņa, Biruta Baumane, Aigars Bikše, Ilmārs Blumbergs, Harijs Brants, Andris Breže, Inga Brūvere, Sigita Daugule, Juris Dimiters, Rudīte Dreimane, Laima Eglīte, Miķelis Fišers, Edvards Grūbe, Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Ieva Iltnere, Ritums Ivanovs, Tatjana Krivenkova, Anda Lāce, Leonards Laganovskis, Dace Lielā, Vita Merca, Ģirts Muižnieks, Vilis Ozols, Gļebs Panteļejvs, Kirils Panteļejevs, Juris Petraškevičs, Ivars Poikāns, Līga Purmale, Guntars Sietiņš, Pēteris Sidars, Māris Subačs, Olga Šilova, Solveiga Vasiļjeva, Imants Vecozols, Māra Vaičūnas, Aivars Vīlipsons, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Kristaps Zariņš, Otto Zitmanis un Osvalds Zvejsalnieks.

Interesentiem vēl tikai šodien ir iespēja iepazīties ar izsolē pārstāvētajiem mākslas darbiem, kuri izvietoti trīs galerijās – “Rīgas Galerijā”, “Ivonnas Veihertes Mākslas galerijā” un “Galerijā 21”.

Ieeja izsolē – tikai ar labdarības koncerta “Latviešu mūzikas dārzs” biļetēm.

www.liktendarzs.lv
Izsoles katalogs: izsole.liktendarzs.lv