Subject: G.Belēvičs par „Oligarhu „Rīdzenes sarunām””
From: Saules aptiekas administrācija
Date: 2011.10.27. 15:42
To: Liene Barisa (@ltv.lv)

Sveiki, Liene,
uz Jūsu lūgumu komentēt Jūsu man atsūtīto interneta vietnē www.pietiek.com ievietoto „Oligarhu „Rīdzenes sarunu”” fragmentu, kurā it kā Šlesera kungs runā par „lielās apvienības” (PLL) taisīšanu un piemin „tā saucamos uzņēmējus, …, ar kuriem mēs tur Lido tiekamies un tā” un saka, ka „ … tie uzņēmēji vairāk vajadzīgi fonam”, varu teikt sekojošo.

Pirmais. Es nezinu, vai šie sarunas ieraksti ir īsti.

Otrais. Spriežot pēc tieši šī sarunas fragmenta, tie varētu būt īsti. Pie šāda secinājuma es biju nonācis arī pats tajās 22 dienās, kad atrados kustības „Par labu Latviju” vadībā. Uzņēmēji netika ņemti vēlēšanu sarakstos. No uzņēmējiem ņēma tikai naudu. Protams, bija vajadzīgas arī kāda jauna tieši uzņēmēja seja.

Trešais. Izmantots es nejutos toreiz un nejūtos arī tagad. Gluži otrādi. Es biju un vēl aizvien esmu par labu Latviju. Tās 22 dienas es izmantoju, lai publiski paustu pats savas idejas, kā panākt, lai Latvija tiešām kļūtu laba. Neviena no manām idejām nekad nav tikusi nedz apspriesta, nedz kritizēta kustībā PLL, arī ne no Šlesera kunga puses.

Ceturtais. Šlesera kungs man palūdza aiziet no kustības PLL pēc manas intervijas „Latvijas Avīzei”, kurā paudu viedokli, ka došu roku katram cilvēkam – latvietim, krievam, ebrejam, čigānam, gejam – katram, kam sāp sirds par Latviju. Šlesera kungs mani atlaida telefona sarunas laikā. Kā iemeslu Šlesera kungs norādīja tikai to, ka geju un lezbiešu interešu aizstāvim nav vietas vienā vēlēšanu sarakstā ar viņu un viņa laulāto draudzeni – cilvēkiem, kuri iestājas par patiesām ģimenes vērtībām. Uz manu jautājumu, vai vecākiem jāpārstāj mīlēt savs bērns, ja tam sāk izpausties iedzimusi homoseksuāla nosliece, Šlesera kungs, apmulsa tikai uz īsu brīdi, tad atvadījās no manis ar vārdiem: „Tu nu gan esi gudrs, *****!”.

Ar cieņu,
Guntis Belēvičs