Rīga, 26.okt., NOZARE.LV. Neviena no 11.Saeimā iekļuvušajām partijām nav bijusi spējīga prezentēt skaidru vīziju, kā pārvaldīt valsti un kā izmantot budžetu Latvijas attīstībai, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja “Saules aptieku” valdes loceklis un zemnieku saimniecības “Zemitāni” briežu dārzu saimnieks Guntis Belēvičs.

 

“Sabiedrība vilsies visos politiskajos spēkos. Esam iekļuvuši vāveres ritenī un muļļājam vienu un to pašu. Trīs gadus dzīvosim purvā. Ceru, ka nu kļūs tik slikti, ka sliktāk vairs nevar, un tad ir cerība, ka uz nākamajām Saeimas vēlēšanām tauta pamodīsies,” prognozē Belēvičs.

 

Viņš arī kritizē 11.Saeimas līderi, partiju apvienību “Saskaņas centrs”, kuri sevi esot pozicionējuši kā “tīri etniskā balsojuma” partiju, kurai Belēvičs prognozē sašķelšanos vēl šī sasaukuma laikā, jo svarīgos ekonomiskajos jautājumos “krievu pensionārs nebūs vienās domās ar uzņēmēju”.

“Tas ir smieklīgi un nožēlojami, ka vēlēšanās uzvarējusī partija baidījās no varas stūres,” sacīja Belēvičs.

Vienlaikus viņš arī pauž bažas par nākamajā gadā paredzēto budžeta konsolidācijas apjomu, jo apstiprinātā valdība nodarbosies tikai ar “mehānisku griešanu”, jo neviena no partijām nav paudusi apņemšanos reducēt valsts pārvaldes aparātu.

“Latvijai pietiktu ar piecām līdz septiņām ministrijām. Drīz ganu un ganu suņu būs vairāk nekā aitu. Latvijas patiesie pārvaldītāji ir nevis oligarhi, bet birokrātija. Savukārt tauta turpina protestēt, braucot prom no valsts,” pārliecināts ir uzņēmējs.

Pēc viņa teiktā, vilšanās jau esot bijusi prognozējama pirms vēlēšanām, jo iedzīvotāji kārtējo reizi balsojuši par sejām, nevis idejām. “Taču neparedzēju, ka vilsimies tik ātri, jo jau atkal galvenās ir nevis valsts intereses, bet siles pārdale,” sarūgtinājumu pauž Belēvičs.

Jau vēstīts, ka ar 57 deputātu balsīm par un 38 balsīm pret šodien tika apstiprināta jaunā Valda Dombrovska (V) valdība.

Dombrovskis kļuvis par pirmo premjeru, kurš vadījis trīs valdības pēc kārtas. Dombrovskis Ministru prezidenta pienākumus pilda kopš 2009.gada 12.marta. Viņš arī saglabāja savu amatu pēc 2010.gada Saeimas vēlēšanām. Dombrovska trešā valdība ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.