Ir lustīgi lasīt ziņu portālos (kas jauns, delfi, db, apollo) par to, ko es it kā esmu teicis avīzei „Delovije vesti”.

Lieta tāda, ka tie visi ir manas mājas lapas raksta par nodokļiem tulkojuma krievu valodā atpakaļtulkojuma latviešu valodā brīvi atstāsti. Rezultāts gluži kā bērnu spēlē „klusais telefons”… Par pašu rakstu esmu saņēmis virkni rakstisku un arī mutisku komentāru, kas rosinās man šo nodokļu tēmu attīstīt tālāk. Šā brīža svarīgākie rezultāti: pirmais – zemkopības ministrs Dūklava kungs man piektdien sarunā bilda, ka mana ideja par „sūdu nodokli” ir apspriešanas vērta, ja vien mēs neaizskaram dzīvnieku barību (tas Latvijas zemniekiem ir ļoti būtiski).

Otrais – Pēteris Apinis solīja, ka mēģinās šo jautājumu iekļaut šīsdienas Latvijas Ārstu biedrības valdes sēdē. Paldies viņiem par atbalstu!

Man tiešām rūp mūsu tautas veselība („Mēs esam tas, ko mēs ēdam!”) un mani vada pārliecība, ka mums ir jārīkojas šodien un jārīkojas ar to, kas mums ir! Pārvērtīsim mūsu defektus efektos! Jā, mums ir atpalikusi lauksaimniecība! Toties tīra daba! Ja mums ir tīra daba, tad audzēsim tur veselīgu pārtiku visai Eiropai! Lai tā ir tā mūsu Nokia!

Guntis Belēvičs, Dr.biol., 8.02.2011. 13:15